Εγκαίνια Παιδοκομικού Σταθμού ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

Picture of ΣΥ.ΒΙ.Α.Α
ΣΥ.ΒΙ.Α.Α

Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου

Latest Post

Την Παρασκευή, 02/06/2023 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού (Παιδοκομικού Σταθμού) ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου. «Η επιτυχής εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων με την ΕΕ προγραμμάτων είναι μια μεγάλη πρόκληση που αφορά όλους μας και δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας τον νέο Παιδοκομικό Σταθμό, στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Ο Παιδοκομικός Σταθμός ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, αποτελεί το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο πρώτος που ανεγείρεται εντός Βιομηχανικής Περιοχής στην Κύπρο.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου, κ. Βάσος Δημητριάδης, ανέφερε ότι ο Παιδοκομικός Σταθμός ήταν ένα πολύχρονο όνειρο που πήρε σάρκα και οστά. Επίσης ότι, αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στην προσπάθεια του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, αφού οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν την ευκολία και την ασφάλεια της πρόνοιας για τα παιδιά τους και με τον τρόπο αυτό, επικεντρώνονται πλήρως στην εργασία τους. Το γεγονός αυτό, συνέχισε, δημιουργεί ένα κλίμα ευεξίας και ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής.

Επίσης, ανέφερε ότι στην Βιομηχανική Αγίου Αθανασίου προωθούνται κι άλλα εκσυγχρονιστικά έργα, όπως: η Δημιουργία Πάρκου Πρασίνου/Χώρων Στάθμευσης – έργο το οποίο προεγκρίθηκε,  η ανέγερση ενιαίου κέντρου παροχής υπηρεσιών για εξυπηρέτηση των εργαζομένων της βιομηχανικής περιοχής, κ.α., τονίζοντας τις προσπάθειες του Συνδέσμου Βιομηχάνων για την δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο φιλικό εργασιακό περιβάλλον για τον εργαζόμενο κόσμο της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου. Επεσήμανε ότι «στο εξωτερικό, επενδύονται εκατομμύρια για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στις Βιομηχανικές Περιοχές, έτσι και εμείς, οφείλουμε να επικεντρωθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».  Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας ότι «ο Σύνδεσμος ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός της κάθε προσπάθειας που καταβάλλει το ΣΚΕ Αγ. Αθανασίου»

Ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε στο χαιρετισμό του πως τέτοιου είδους κέντρα εντός Βιομηχανικών Περιοχών λειτουργούν σε πολλές χώρες, για να δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες και γενικά στις οικογένειες να μπορούν να εργάζονται και έτσι, με την σειρά μας ως Κράτος θα πρέπει «να προσφέρουμε ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας στους γονείς».

Οι Βιομηχανικές Περιοχές, συνέχισε, είναι ιδιαίτερης σημασίας και ήδη το θέμα της αναβάθμισης τους έχει συζητηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ εξέφρασε τη θέση «χωρίς να γίνεται η οποιαδήποτε κριτική» πως «ως χώρα δεν δώσαμε στη βιομηχανία τη σημασία που έπρεπε να δώσουμε ξεκινώντας και από τις βιομηχανικές περιοχές».

Όπως είπε, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για να δοθούν τα απαραίτητα μέσα στους γονείς, ώστε να επιτευχθεί η σύζευξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Υποδεικνύοντας ότι το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου αποτελεί το πρώτο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και το πρώτο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών που ανεγείρεται εντός του διοικητικού κέντρου βιομηχανικής περιοχής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία σταθμών φύλαξης παιδιών για τους εργαζόμενους γονείς, αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους της διακυβέρνησης του.

Ο Παιδοκομικός Σταθμός ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τέσσερα τμήματα για παιδιά ηλικίας 2 με 4 ετών και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει ένα ακόμη τμήμα προ-δημοτικής εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ, για παιδιά ηλικίας 4 με 5 ετών.

 

Φωτογραφίες:

Εφημερίδα Λεμεσός, Νέα Πόλις, Φώτο Κόκος, Ανδρέας Χριστοφόρου

Tags:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest