Συνέντευξη Προέδρου ΣΥ.ΒΙ.Α.Α. στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού

Ακολουθεί η σχετική συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κ. Βάσος Δημητριάδης, στα πλαίσια της «Επιχειρηματικής Λεμεσού» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Πρωτοβουλία για λήψη μέτρων που θα απαμβλύνουν σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει μια από τις πιο ζωντανές και αναπτυσσόμενες  βιομηχανικές περιοχές του τόπου μας, αυτή στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, έχει αναλάβει ο τοπικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων.

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βάσος Δημητριάδης, τόνισε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» πως ο παράγοντας ασφάλεια, είναι πάρα πολύ σημαντικός σε μια βιομηχανική που σφύζει από ζωή και στην οποία διακινούνται πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι, όλων των τύπων οχήματα και παντός είδους εμπορεύματα.

Βασικές επιδιώξεις του Συνδέσμου, αποτελούν η είσοδος και έξοδος με ασφάλεια από τη Βιομηχανική Περιοχή, η τήρηση των λωρίδων ασφάλειας μεταξύ των εργοστασίων, η εύκολη πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων, η δυνατότητα άμεσης εκκένωσης, αλλά και η αντιμετώπιση της μάστιγας των κλοπών.  Γι’ αυτό το σκοπό ο Σύνδεσμος  οργάνωσε πρόσφατα  σύσκεψη με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία το Υπουργείο Βιομηχανίας, το ΚΕΒΕ την ΟΕΒ, την Πολιτική Άμυνα και τον Δήμο Αγίου Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βάσο Δημητριάδη, το πρώτο που συμφωνήθηκε είναι η εγκατάσταση ελεγχόμενης μπάρας στην είσοδο της Βιομηχανικής (κυρίως για αντιμετώπιση των κλοπών), δεδομένου ότι  η Αστυνομία αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να την περιπολεί στο βαθμό που απαιτείται.  Ως προς την έκταση της μάστιγας των κλοπών, ο κ. Δημητριάδης εξήγησε πως το σίδερο είναι πολύ ελκυστικό για τους επιτήδειους που κλέβουν επίσης  πετρέλαιο από φορτηγά, μπαταρίες, καταλύτες και κάθε είδους καλώδια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται και ζημιές στα εργοστάσια.

«Με την μπάρα θα υπάρχει έλεγχος στα οχήματα  που μπαίνουν και βγαίνουν, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανένα να το πράττει», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.  Σημαντική πτυχή του προβλήματος «ασφάλεια» αποτελεί η αδυναμία να εισέλθουν σ’ αυτήν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, αφού οι λωρίδες ασφαλείας είναι κατειλημμένες από παλιά αυτοκίνητα και κοντέινερ.

Επ’ αυτού συμφωνήθηκε όπως το Υπουργείο διαβιβάσει την αρμοδιότητα στην Τοπική Αρχή, προκειμένου αυτή να κινητοποιηθεί και να απομακρύνει ότι μπλοκάρει τις λωρίδες ασφαλείας. Ο Σύνδεσμος έχει αποταθεί στο Υπουργείο με αίτημα να καλύψει το κόστος επιδιόρθωσης των περιφράξεων γύρω από τη βιομηχανική (όπου έχουν καταστραφεί), μέτρο που παράλληλα με τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου, «θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι ο χώρος επιτηρείται», όπως εξήγησε ο Βάσος Δημητριάδης.

Σημαντική για σκοπούς ασφάλειας είναι και η δημιουργία του μεγάλου πάρκου στη δυτική πλευρά της Περιοχής, από την φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στο σχεδιασμό του οποίου περιλαμβάνεται είσοδος και έξοδος κινδύνου. «Επιθυμούμε διακαώς να δημιουργηθεί ή είσοδος-έξοδος κινδύνου, για την οποία αφενός θα έχουν κωδικό η Αστυνομία και η Πυροσβεστική κι αφετέρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ανοίγει ώστε να εκκενώνουμε τη βιομηχανική», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Σημαντική αρνητική εξέλιξη πoυ προσπαθεί να ανατρέψει ο Σύνδεσμος αποτελεί η κίνηση του αρμόδιου Υπουργείου που είχε παραχωρήσει τα τεμάχια για τους Χώρους Υπηρεσιών πλησίον της εισόδου της Βιομηχανικής στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων, να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση.  Οι Βιομήχανοι έθεσαν το συγκεκριμένο ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανίας και συμφωνήθηκε ο Σύνδεσμος να εκπονήσει και διαβιβάσει στο Υπουργείο νέο σχεδιασμό για τις  Υπηρεσίες που θα αναπτύξει στα τεμάχια.

Στους σχεδιασμούς του Συνδέσμου περιλαμβάνεται η επέκταση του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και η δημιουργία Χώρου Απασχόλησης Παιδιών από 6 μέχρι 13 χρόνων, κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία. Καθώς επίσης η λειτουργία Εστιατορίου και Καφετέριας, Χώρου Έκθεσης Βιομηχανικών Προϊόντων, μέχρι και γυμναστηρίου.

 

Πηγή: ΕΒΕ Λεμεσού

Tags:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest