Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΣΥ.ΒΙ.Α.Α. για την ασφάλεια της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου

Picture of ΣΥ.ΒΙ.Α.Α
ΣΥ.ΒΙ.Α.Α

Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου

Latest Post

Την Δευτέρα, 23/10/2023 ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου συγκάλεσε σύσκεψη για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου στο θέμα της ασφάλειας.

 

Στην σύσκεψη που προέδρευσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Βάσος Δημητριάδης, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, εκπρόσωπος του ΥΕΕΒ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και μέλη του ΣΥ.ΒΙ.Α.Α. .

 

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα των κλοπών που αντιμετωπίζουν οι μονάδες τις Βιομηχανικής για το οποίο, ο Σύνδεσμος εισηγήθηκε εκ νέου το κλείσιμο ολόκληρης της Βιομηχανικής κατά τις βραδινές ώρες με τοποθέτηση μπάρας προκειμένου η πρόσβαση να είναι ελεγχόμενη. Η Αστυνομία ήταν θετική εκ πρώτης όψεως με την εισήγηση του Συνδέσμου με την προϋπόθεση όμως ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του κομματιού δημόσιου δρόμου στην αρχή της Βιομηχανικής Περιοχής.

 

Αναφορά από τον Σύνδεσμο έγινε και στην ανάγκη για επιδιόρθωση της περίφραξης της περιοχής προκειμένου το φαινόμενο των κλοπών να αντιμετωπιστεί σφαιρικά. Υποδείξεις για καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών επέδειξε και η Αστυνομία σε περίπτωση που εγκριθεί το κλείσιμο της περιοχής, η οποία εισηγήθηκε στον Σύνδεσμο την συνεργασία με ιδιωτική εταιρία φύλαξης, την βελτίωση του φωτισμού και περισσότερο έλεγχο των γκρίζων σημείων.

 

Ακολούθως, συζητήθηκε το φλέγον πρόβλημα για την ανεπάρκεια στις εισόδους/εξόδους αλλά και την κατάληψη πεζοδρομίων και λωρίδων έκτακτης ανάγκης που υπάρχουν στη περιοχή, με τον Σύνδεσμο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση κάποιου έκτακτου γεγονότος. Ο Σύνδεσμος ενημέρωσε ότι θα δημιουργηθεί μία επιπλέον είσοδος/έξοδος για έκτακτη ανάγκη στο πάρκο πρασίνου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή αλλά αυτό, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, δεν είναι αρκετό αφού οι μονάδες χρειάζονται και μια μόνιμη είσοδο/έξοδο από την άλλη πλευρά της βιομηχανικής. Σημειώνεται ότι, σχετικά με την κατάληψη πεζοδρομίων και λωρίδων έκτακτης ανάγκης φάνηκε ότι υπάρχει ασάφεια αρμοδιοτήτων, αφού σε ερώτηση του Συνδέσμου για το ποιος είναι υπεύθυνος για να είναι καθαρά και ελεύθερα τα εν λόγω σημεία, τόσο η Τοπική Αρχή, όσο και το ΥΕΕΒ, δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα ερωτήματα του Συνδέσμου.

 

Ο ΣΥ.ΒΙ.Α.Α., αφού ζήτησε επιτακτικά την βοήθεια από τις παρευρισκόμενες υπηρεσίες και τμήματα για να προληφθεί το όποιο ενδεχόμενο κακό συμβεί στην Βιομηχανική, υπογράμμισε και την ανάγκη της περιοχής για δημιουργία σχεδίου δράσης το οποίο να τίθεται σε εφαρμογή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ότι αποφασίστηκε όπως σταλούν από τον ΣΥ.ΒΙ.Α.Α. σχετικά αιτήματα κλεισίματος της Βιομηχανικής Περιοχής στην Τοπική Αρχή, ΥΕΕΒ και Αρχηγό Αστυνομίας, ενώ για το θέμα της της εισόδου/εξόδου θα εξεταστεί από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου παλαιότερος σχεδιασμός για άνοιγμα δρόμου νότια της εταιρίας Medochemie, ο οποίος θα ενώνεται με δημόσιο δρόμο εκτός Βιομηχανικής Περιοχής. Για το θέμα της κατάληψης πεζοδρομίων και λωρίδων έκτακτης ανάγκης, ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εξετάσουν τα σημεία και η τελευταία θα υποδείξει στα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες την ανάγκη άμεσης καθαριότητας και απελευθέρωσης τους.

 

Tags:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest