Επίσκεψη του Υποψηφίου ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου, στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου

Picture of ΣΥ.ΒΙ.Α.Α
ΣΥ.ΒΙ.Α.Α

Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου

Latest Post

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψηφίου για την Προεδρία της Κυριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια κ. Φωτεινή Τσιρίδου και τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ κ. Ευθύμιο Δίπλαρο.

Κατά την επίσκεψή του ανέφερε ότι «έχουμε Κύπριους πολύ πετυχημένους, χρειάζονται κίνητρα για να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερο γιατί ο βιομήχανος προσφέρει θέσεις εργασίας, πληρώνει φόρους, παράγει προϊόντα για τις ανάγκες της αγοράς και αρκετοί Κύπριοι βιομήχανοι είναι και εξαγωγείς φέρνοντας στον τόπο μας και ξένο συνάλλαγμα»

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της επίσκεψης, Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου, ο Πρόεδρος κ. Δημητριάδης δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την επίσκεψη του στη βιομηχανική μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη βιομηχανική περιοχή και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου. Πάντα ενδιαφέρεται για τη βιομηχανία. Ήταν ενδιαφέρουσα η επίσκεψη του, μπορέσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να του παρουσιάσουμε τις αναπτύξεις της βιομηχανικής μας περιοχής. Το νηπιαγωγείο μας, το πάρκο πρασίνου και τις άλλες αναπτύξεις που θέλουμε να κάνουμε. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι τώρα που έχει ενημερωθεί για τα τελευταία γεγονότα της βιομηχανικής μας, θα δείξει και το ανάλογο ενδιαφέρον».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχουν προβλήματα, απάντησε: «Προβλήματα πάντα υπάρχουν, όπως ανέφερα εμείς ως Σύνδεσμος Βιομηχάνων δεν τοποθετούμαστε πολιτικά αλλά εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Πρόεδρος πάντα ενδιαφερόταν για τη βιομηχανική και είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα μας».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Η βιομηχανία σε έναν τόπο είναι όπως λένε και οι Γερμανοί, πραγματική οικονομία. Πήγε καλά η βιομηχανία γιατί πήγε και ο τόπος καλά και έχουμε περιθώρια να πάει ακόμα καλύτερα. Να σας πω τη σημασία της βιομηχανίας, πέραν του ότι λειτουργεί και προσφέρει προϊόντα στην τοπική αγορά άρα χρειάζεσαι να ξοδεύεις λιγότερα για να φέρνεις εισαγόμενα, όταν έχεις και μέρος της βιομηχανίας σου που είναι εξαγωγική φέρνεις και ξένο συνάλλαγμα στον τόπο σου. Άρα τη βιομηχανία τη θεωρώ μια από τις ραχοκοκαλιές μίας οικονομίας και έχουμε περιθώρια να προσφέρει πολύ περισσότερα. Έχουμε Κύπριους πολύ πετυχημένους, χρειάζονται κίνητρα για να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερο γιατί ο βιομήχανος προσφέρει θέσεις εργασίας, πληρώνει φόρους, παράγει προϊόντα για τις ανάγκες της αγοράς και αρκετοί Κύπριοι βιομήχανοι είναι και εξαγωγείς φέρνοντας στον τόπο μας και ξένο συνάλλαγμα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν άκουσε προβλήματα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε τα εξής:

«Βεβαίως και άκουσα προβλήματα και είπα και τις δικές μου προσεγγίσεις. Οι βιομηχανικές περιοχές την ώρα της λειτουργίας τους μιλάμε ότι έχουν πληθυσμό μερικών χιλιάδων, στη συγκεκριμένη περιοχή μερικών δεκάδων, μπορεί να διέρχονται και να εργάζονται σ’ αυτή τη βιομηχανική περιοχή γύρω στις 15 με 20 χιλιάδες την ημέρα. Άρα γιατί να μην υπάρχουν και υποδομές εξυπηρέτησης όλων αυτών των εργαζομένων και των διερχόμενων;» διερωτήθηκε ρητορικά.

Πλάνα: https://youtu.be/BTqBf1eBd4c

Tags:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest